.
PIERWSZA LIGA WŚRÓD SUPLEMENTÓW LECZNICZYCH Z NONI - POLINESIAN NONI!!!

1   2   3   4   5


Rozważania na temat wyboru najlepszych produktów z owocu noni

 

.

.
Czy Twój produkt posiada napis:  Good Manufacturing Practice?

 PIERWSZA LIGA WŚRÓD SUPLEMENTÓW NONI!!!


Polinesian NONI nie zawiera sztucznych konserwantów!
 

Tym czasem wymogi FDA narzucają dla wszystkich wytwórców produktów spożywczych stosowanie zabezpieczeń w postaci konserwantów. W miarę zamożności firmy, są to konserwanty najtańsze - chemiczne lub droższe ich formy naturalne. Często na  etykietach swoich produktów wiele firm nie pisze żadnej informacji na ten temat, co wcale nie oznacza, iż produkt jest wolny od konserwantów, bo są one narzucone z góry. Napis typu: "brak konserwantów" jak wiemy z licznych artykułów w prasie, również nie gwarantuje, iż nie dodano niczego więcej niż zawartość w opakowaniu...

Dlaczego nie ma dokładnej informacji, być może są tam właśnie sztuczne konserwanty???

W naturalnych suplementach o konsystencji płynnej (soki, zestawy ziół, syropy, miąższ owocowy itp.), których celem jest zachowanie najwyższej jakości oraz swoich walorów leczniczych,  stosuje się dodatkowe zabezpieczenia przed naturalną fermentacją produktu.

Pewnie znasz takie naturalne konserwanty jak słodzenie melasą, doprawianie solą kamienną z bogactwem minerałów, wędzenie lub marynowanie różnymi ziołami oraz chrzan i czosnek. Były już stosowane od setek lat w postaci np. soli kamiennej do konserwacji i przechowywania mięsa. Stosowano też wiele ziół i przypraw w tym celu. Dziś stosuje się ich mocne ekstrakty (roślinne wyciągi składników konsekrujących), których nazwy często brzmią nam obco - są znane tylko chemikom. Jednak nie oznacza to, iż pod chemicznymi nazwami tkwią tylko czysto syntetyczne substancje o prawo-skrętnej budowie wzorów chemicznych. Ogromna ich ilość to wciąż naturalne wyciągi z wielu liści, kory, ziół lub owoców o tych samych wzorach chemicznych co sztuczne dodatki, ale o innej, lewo-skrętnej budowie. Tak zbudowane jest wszystko co naturalne - wzory chemiczne roślinnych substancji w naturze są lewoskrętne!

Tak jak robiły to przed laty nasze babki, do produktów spożywczych w celu zachowania ich naturalnego smaku, zapachu i działania, w dzisiejszych czasach również stosuje się  silnie skoncentrowane wyciągi -  naturalne ekstrakty pochodzące z różnych roślin. Owoce żurawiny, ze względu na wysoką zawartość silnego antyoksydantu kwasaku cytrynowego, jako doskonałych naturalne konserwanty pochodzące z przyrody ( zawarte właśnie w  żurawinie), mogą być przez kilka miesięcy przechowywane w stanie surowym, zalane tylko wodą.

Np. ekstrakt z jeżyn bogatych w potas, czy też właśnie żurawiny, to naturalne formy konserwujących substancji,  znane jako np. sorbinian postasu (jeżyny jako silne antyoksydanty przeciw utlenianiu się soku), które znajdują się w naturze również w pomidorach, papryce i czarnych jagodach (nie należy mylić z formami syntetycznymi - prawoskrętnymi).

Ciekawostka
W jagodach występują różne związki polifenolowe tj. antocyjany odpowiedzialne za kolor owoców, pochodne kwasów cynamonowego i
kwasu benzoesowego oraz glikozydy flawonolowe.

Bardzo korzystne dla smaku i aromatu potraw czy soków, jest dodanie niewielkich dawek, ale o dużej sile działania  - ekstrakty zapachowo-smakowe z soku malin, borówek, żurawiny i ekstrakty owoców cytrusowych w postaci np. naturalnego kwasu cytrynowego (składnik żurawiny, jeżyny i innych owoców). Należy do nich również cukier owocowy - ekstrakt korzeni cykorii czyli fruktoza (składnik malin, cykorii). Czy wiesz, że dużo fruktozy zawierają również maliny. Tak przygotowana żywność spożywcza w tym sok z owoców noni, nadaje się dla najbardziej wybrednego podniebienia...

Polinesian NONI, jak wiele liofilizowanych produktów najwyższej światowej marki np. Zenthonic, Ocean21 czy Thai - Go, nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, które mogłyby spowodować toksyczne nagromadzenie obcych substancji chemicznych w naszych ciałach.
Firma CaliVita International jako wiodący uczestnik rynku, podobnie jak najlepsze liofilizowane produkty najwyższej światowej marki, Polinesian NONI będąc w 100% naturalnym sokiem, zawiera ekstrakty składników utrzymujące długą świeżość pochodzące z żurawiny, jeżyn i malin. Składniki te to również ważne dla zdrowia antyoksydanty pochodzące z przyrody: kwasek cytrynowy>> (składnik żurawiny, jeżyny i innych owoców),  sorbate potasu>> (jeżyny), fruktoza>> (składnik malin, cykorii), naturalny smak, stabilizator zagęszczenia - guma xanthan>> (źródło m.in.: algi, ziarno chleba świętojańskiego, błonnik z owoców), dzięki którym sok ten jako niepasteryzowany owoc noni na długo utrzymuje świeżość, jest przyjemny w smaku, silnie leczniczy i bardzo lubiany nawet przez dzieci.
Tak skoncentrowana dawka soku noni - 30ml, jednocześnie stanowi dla organizmu profilaktykę, zapobiegającą chorobom cywilizacyjnym. Dzięki technologii produkcji, coraz liczniejsze na rynku światowym produkty liofilizowane, stanowią obecnie najlepsze produkty naturalne o najwyższej jakości, znacznie odbiegające jakością od pasteryzowanych.

Z pewnością już wiesz, że samo noni bez dodatków smakowo-zapachowych ma przepaskudny smak i zapach, który wprost uniemożliwia spożywanie takiego soku. Wiele osób pyta czy sok Polinesian Noni ma dobry smak, bo wcześniej pili jak mówią "ohydny" sok  z noni w dodatku zapasteryzowany, jakiejś innej firmy i już nie chcą więcej takiego - mówią:  "nie da się tego wypić".

Trudno jest skomponować sok noni tak, aby zawierał znikomą ilością dodatków, dlatego na rynku jest wiele soków noni dość mocno rozcieńczanych innymi sokami owocowymi, niektóre z nich zawierają zaledwie 50% - 70% owocu noni lub jeszcze mniej. Dzięki liofilizacji można uzyskać bardziej zagęszczony sok, niż inne soki. Porównywalna masa 1 grama wysuszonego przez liofilizację owocu noni z kapsułek, powinna odpowiadać mocy 30 mililitrów soku noni (literatka lub 2 głębokie łyżki stołowe po 15ml). Tak skoncentrowana dawka, jednocześnie stanowi dla organizmu profilaktykę, zapobiegającą chorobom cywilizacyjnym.
Dawki wspomagające leczenie są wyższe>>>


Pod warunkiem , iż sok noni nie jest pasteryzowany w takiej formie z w.w dodatkami doskonale nadaje się dla wszystkich chorych osób lub do profilaktyki, w tym jest to doskonały produkt dla cukrzyków oraz przyjazny i smaczny dla dzieci na całym świecie. 
W Polsce sok POLINESIAN NONI mogą stosować dorośli oraz dzieci.  W chwili obecnej stosuje go bardzo już kilka tysięcy dorosłych i wiele chorych dzieci w tym niemowląt o słabej immunologii, z dolegliwościami zaburzeń jelitowych, celiakii, alergii, zatok, grzybicy, gronkowca, pasożytów jelitowych, raka,  białaczki,  z wirusowym zapaleniem wątroby typu B i C oraz w innych przewlekłych chorobach na tle zaburzenia immunologii. Polinesian Noni stosują z bardzo pozytywnym skutkiem. Ich historie opisane są  w dziale "Historie pacjentów stosujących noni >>>" ,  historie pacjentów ze szpitali i przychodni>>> oraz niekiedy wstrząsające postępowanie lekarzy - ignorantów>>>

Decyzje o zastosowaniu suplementów u dzieci, powinni  podjąć przede wszystkim ich rodzice po bliższym zapoznaniu się z działaniem naturalnych składników pożywienia, stosowanych w celu wzbogacenia codziennej diety  w lecznicze składniki naturalne. Oto przykład mamy, która nie zgodziła się z zakazem i ignorancja lekarza, aby podawać sok noni choremu dziecku. Jako był tego efekt?
Działanie Polinesian NONI stosowanego w wysokich dawkach leczniczych u dzieci>>

Lekarze zbyt często rozkładają ręce, nie biorą pod uwagę leczenia naturalnymi metodami z uwagi na brak wiedzy na ten temat. Często po kuracji sokiem NONI, jaką podjęli samodzielnie rodzice dziecka, są zdziwieniu, że pacjent wyzdrowiał np. z białaczki, ustąpił paraliż>>, ustąpiły objawy autyzmU>> lub cofnęły się objawy wirusowego zapalenia wątroby typu B czy C???

Lekarze mówią często: "to nie jest możliwe, to jakiś cud, a może pomyliliśmy się w poprzednich badaniach???"
Są to nasze osobiste doświadczenia i porady dla osób zgłaszających się licznie do nas każdego dnia, proszących nas o pomoc dla siebie lub swoich pociech. Opowiadają nam lub opisują w e-mail swoje wcześniejsze historie leczenia, rozkładania bezsilnie rąk przez lekarzy, a czasem obrażanie i ignorancję, a wreszcie skierowanie ich do psychiatry z ich problemami zdrowotnymi...
To są fakty z życia i leczenia i częstej bezradności lekarzy w Polsce - czytaj tutaj >>

Może i Ty miałeś/łaś podobną sytuację?

Zatem nawet jeśli jesteś sceptykiem, szkoda rezygnować z podawania tego silnie leczniczego soku noni  - szkoda odbierać sobie szansę na zdrowie oraz życie tym bardziej, iż często w medycynie klasycznej nie ma alternatywy na zdrowie i życie oprócz "dobijającej" układ immunologiczny antybiotykoterapii, sterydów, chemioterapii czy radioterapii i innych chemioterapeutyków. 

Porównanie zawartości owocu noni w różnych sokach oraz w tych najsilniej skoncentrowanych>>
.

==================================

Wstęp - PIERWSZA LIGA WŚRÓD SUPLEMENTÓW>>>

1/ Zbiór owoców noni  - "roślinny bioenergoterapueuta">>>

2/ Przetwarzanie: >>>

a /  metoda "tylko sok"
b /  przecier z tartych owoców noni
c /  tabletki i kapsułki
d /  metoda soku z proszku
e /  pasteryzacja
f /  liofilizacja jako najkorzystniejsza metoda wytwarzania soku oraz kapsułek z noni

Podsumowanie wniosków>>> (str.   5 )

NAJLEPSZE SUPLEMENTY -PIERWSZA LIGA WŚRÓD SUPLEMENTÓW! >>>

[Zobacz jak stosować Polinesian Noni  ]

1   2   3   4  5

Wyślij link do Noni znajomemu/znajomej